Varstvo osebnih podatkov

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV:

Kupec z izvedeno registracijo dovoljuje podjetju URODENTEX d.o.o. zbiranje in uporabo osebnih podatkov, ki jih vnese ob registraciji. Podjetje URODENTEX d.o.o.  pa se zavezuje pridobljene osebne podatke uporabljati in varovati v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov. Vsi podatki, ki jih kupec navede pri registraciji ali kasnejših spremembah, so namenjeni le poslovanju Happy Horses spletne trgovine in jih podjetje URODENTEX d.o.o. ne uporablja v druge namene ali posreduje tretji osebi (z izjemo dostavne službe GLS d.o.o.). Osebni podatki, ki nam jih ob naročilu posreduje kupec, so namenjeni za obveščanje kupca o dostavi naročenega paketa. Kupec se ob naročilu strinja, da dovoljuje podjetju URODENTEX D.O.O., da njegove, ob naročilu navedene osebne podatke (ime in priimek, naslov, e-mail, telefonska številka), posreduje kurirski službi GLS d.o.o., katera jih bo uporabila izključno za obveščanje o dostavi in dostavi naročenih artiklov.

Osebne podatke, ki jih je kupec vnesel ob vpisu ali kasneje, kupec lahko kadar koli preveri ali spremeni. Svoje podatke lahko vidi in spreminja v polju ''Moj račun''. Z zahtevo poslano na naš naslov, jih lahko tudi izbriše.

Kupec ima pravico zahtevati informacije o tem, kje, kako in v kakšne namene se obdelujejo njegovi osebni podatki.

Osebni podatki kupca ne bodo nikoli uporabljeni v namene, ki niso v skladu z zakonom, oz. v namene, ki bi kupcu lahko kakor koli škodovali.

Osebni podatki, ki nam jih posreduje kupec, ne bodo uporabljeni v nobene druge namene, kot za pošiljanje računov, paketov in ostalo potrebno komunikacijo v zvezi z naročilom, z registriranimi člani naše spletne trgovine.

Prijava na e-novice: kupec se lahko naroči na prejemanje e-novic (v polju ''e-novice''), pri čemer se strinja, da na njegov podani e-mail podjetje Urodentex d.o.o. lahko kadarkoli pošlje obvestila kot npr. posebne popuste, reklame, obvestila... Vsak kupec se iz e-novic lahko kadarkoli odjavi (v polju ''Novice'' -> ''Odjava/prijava na e-novice''). Ob prijavi na e-novice se kupec strinja, da osebne podatke, podanje ob prijavi na e-novice, podjetje Urodentex d.o.o. lahko uporablja za namene pošiljanja e-novic in spremljanje statističnih podatkov v zvezi z e-novicami. Podjetje se zavezuje, da pridobljenih osebnih podatkov iz razdelka ''e-novice'' ne bo posredovalo tretjim osebam in jih ne bo uporabljalo v druge namene.

V primeru, da stranka podjetju Urodentex d.o.o. poda podatke za izstavitev računa na podjetje, brisanje podatkov podjetja (naziv, naslov in davčna številka) ni mogoče, saj je tovrstne podatke podjetje Urodentex d.o.o. dolžno hraniti z vidika davčne zakonodaje. Dostop do podatkov podjetij, ki so zahtevala izstavitev računa na podjetje v naši trgovini, ima tudi zunanje računovodstvo, najeto s strani podjetja Urodentex d.o.o. . 

V primeru okvare v spletni trgovini www.happypets.si, ima, poleg zaposlenih v podjetju Urodentex d.o.o., dostop do danih osebnih podatkov tudi najemodajalec spletne trgovine. 

V naši spletni trgovini nakupe lahko opravljajo osebe starejše od 18 let. Osebe mlajše od 18 let, morajo za nakup v naši spletni trgovini pridobiti zakonsko predpisano dovoljenje staršev ali skrbnikov. 

UPORABA PIŠKOTKOV:

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki jih spletna stran naloži na vaš računalnik. Nekateri piškotki so nujno potrebni za delovanje spletnih strani, saj brez njih denimo ne morete opraviti spletnega nakupa, prikazovanja vsebine v izbranem jeziku in podobno. Piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika, zato vam priporočamo, da v njihovo uporabo privolite.

Zakaj so piškotki potrebni?

Piškotki so potrebni za nemoteno zagotavljanje spletnih storitev. Najpogostejše funkcije spletne strani brez piškotkov ne bi bile mogoče. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove nastavitve, s čimer je omogočeno učinkovitejše in hitrejše ogledovanje vsebine, nakupovanje in podobno.

Onemogočenje in upravljanje piškotkov:

Večina spletnih brskalnikov samodejno sprejme piškotke. Veljavnost piškotkov je lahko kratkotrajna ali dolgotrajna, po poteku veljavnosti brskalnik piškotke samodejno izbriše. Uporabnik lahko vse piškotke ali piškotke za posamezno spletišče (domeno) izbriše tudi ročno ali pa uporabo piškotkov v brskalniku v celoti onemogoči. Navodila za izbris piškotkov ali onemogočitev njihove uporabe lahko najdete v sklopu pomoči vašega spletnega brskalnika. V primeru, da boste uporabo piškotkov v celoti onemogočili vam nekatere funkcionalnosti spletnih strani ne bodo delovale pravilno.