Pogoji poslovanja

Pogoji poslovanja:

1. REGISTRACIJA UPORABNIŠKEGA RAČUNA:

Za naročilo oz. nakup izdelkov prek spleta, ki so ponujene v naši e-trgovini, mora kupec registrirati svoj uporabniški račun. Za odprtje računa mora kupec vpisati svoje ime, priimek, naslov, telefonsko številko, E-mail ter poljubno geslo. Po opravljenem postopku registracije, kupec na e-mail, ki ga je vnesel ob registraciji računa, prejme samodejno generirano obvestilo o registraciji računa. Uporabniški podatki, e-mail in geslo nedvoumno določata uporabnika/kupca in ga povezujejo z vnešenimi podatki. Geslo je tajno in mora biti znano le uporabniku, ki je dolžan zagotoviti, da bo to geslo varoval in uporabljal le on oziroma njegov pooblaščenec.Po registraciji obiskovalec postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.Ob naročilu oz. nakupu izdelka mora uporabnik vpisati še podatke in informacije, ki so potrebne za izvedbo nakupa, dostave, izstavitev računa itd…

2. NAROČILO IN NAKUP:

Kupec s klikom na gumb “V košarico” izbere želeni artikel iz kataloga in ga doda v svojo virtualno nakupovalno košarico.Vsebino košarice si lahko kupec ogleda s klikom na povezavo “Košarica”. S klikom na povezavo “Košarica” si lahko kupec lahko vsak trenutek ogleda vsebino svoje virtualne košarice, pri čemer lahko, z vpisom količine, spreminja število naročenih izdelkov, oz. jih iz košarice odstranjuje. To stori tako, da vnese svoje popravke.  Če želi kupec izdelek iz košarice naročiti, to stori s klikom na gumb ”Na blagajno”, ter sledi navodilom v različnih fazah nakupa (Informacije o dostavi in plačilu), pri čemer mora kupec najprej vnesti svoje točne podatke, potem pa izbrati ustrezen način dostave in plačila.

3. PREVERJANJE NAROČILA IN POPRAVILO NAPAK:

Ko je kupec vnesel vse zahtevane podatke in izbral ustrezen način plačila ter dostave, MORA OBVEZNO PONOVNO PREVERITI VNESENE PODATKE, SAJ KASNEJŠI POPRAVKI NISO MOGOČI.Po preverjanju in morebitni popravi podatkov, kupec s klikom na gumb “Zaključi nakup”  svoje naročilo potrdi in dokončno izvede.Po potrditvi naročila se kupcu pokaže stran, ki ga obvešča o sprejetem naročilu in vsebuje vse prej vnesene podatke o naročilu in naročniku.

4. NAROČILO:

Ob administratorjevem potrdilu kupec na svoj e-mail naslov prejme predračun, katerega veljavnost je dva (2) dni od prejetja tega e-maila. .Poslano naročilo kupec lahko prekliče, bodisi po telefonu, bodisi po e-mailu, v roku petih ur po prejetju e-maila s predračunom. Po preteku predpisanega časa preklic naročila praviloma ni več možen.Pogodba oz. naročilo-predračun se shrani v podatkovni bazi spletne trgovine.Vsak kupec, ki je naročil oz. kupil kak izdelek iz spletne trgovine lahko pogodbo oz. naročilo-predračun kadarkoli pregleda in izpiše in sicer tako, da se z uporabniškim imenom ter geslom, ki ga je uporabil pri nakupu, prijavi v sistem spletne trgovine ter si v področju ”Trgovina -> Moj račun”,  kjer so shranjene pogodbe in podatki o njegovih preteklih naročilih in nakupih, lahko ogleda stare nakupe in stanje tekočega nakupa.Če je kupec pomotoma izgubil/izbrisal predračun, mu ga lahko, pošljemo še enkrat.

Ob naročilih preko e-mail-a, telefona, ali osebnih naročilih, se kupcu pošlje predračun samo v primeru, da je to sam zahteval. V nasprotnem primeru lahko naročilo prekliče v roku 24 ur, na telefon, osebno ali e-mail, sicer se mu original račun izda ob prevzemu blaga.

5. ZAVRNITEV NAROČILA:

URODENTEX d.o.o. si pridržuje pravico, da v primeru, da naročila ne more izvesti, zavrne naročilo in o tem obvesti kupca.

6. NAČINI PLAČILA:
V spletni prodajalni ponudnik omogoča naslednje načine plačila: plačilo po povzetju ob prevzemu blaga, pri čemer so kupcu dodatno zaračunani manipulativni stroški za plačilo po povzetju v znesku 1,00eur; plačilo predračuna z nakazilom na transakcijski račun, ki je naveden v rubriki ”O podjetju” in ga kupec prejme tudi v emailu s potrdilom naročila; PayPal pri čemer se kupcu dodatno zaračuna PayPal provizija po veljavnem ceniku; ter plačilo z bančno kartico (Bankart) - pri čemer se kupcu dodatno zaračuna Bankart provizija po veljavnem ceniku. V primeru plačila preko transakcijskega računa, se blago pošlje po tem, ko kupec nakaže kupnino na transakcijski račun, v kolikor je blago na zalogi. Sicer se o dostavi dogovori s kupcem.

7. CENE IZDELKOV IN ROK VELJAVNOSTI PONUDBE:
Cene izdelkov in stroškov dostave navedene v spletni trgovini so v EUR, ter vsebujejo davek na dodano vrednost (DDV), po veljavni stopnji 1,22%. Veljajo cene in ostale ugodnosti (npr. popusti), objavljeni na strani, na dan naročila. Velja originalni račun, ki ga prejmete ob plačilu oz. dostavi v povezavi s splošnimi pogoji, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila. Kupec plača blago po cenah, veljavnih na dan naročila. Cene veljajo po veljavnem ceniku podjetja Urodentex d.o.o. in so navedene ob izdelku. Pri morebitni podražitvi blaga, ki ga je kupec že naročil, se kupca obvesti in na njegovo voljo izvede ali prekliče naročilo.

8. POSTOPEK NAKUPA:
Registracija uporabniškega računa (Za naročilo oz. nakup izdelka mora kupec najprej registrirati uporabniški račun in vnesti vse zahtevane podatke ter oddati naročilo) -> Naročilo prejeto (Naročniku se ob zaključitvi izpolnjevanja pokaže stran, v kateri so podatki o nakupu in sprejetju naročila.) -> Naročilo potrjeno (ko administrator potrdi oddano naročilo, kupec na svoj e-mail, ki ga je navedel ob registraciji prejme predračun in ima na tej stopnji 5 ur časa za preklic naročila. Kupec si stanje tekočega in prejšnja naročila vedno lahko ogleda pod rubriko ”Moj račun”) -> Blago odposlano (Ponudnik v obljubljenem roku blago zapakira, odpošlje in o tem po elektronski pošti ali telefonu obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračanja blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.)

9. PRITOŽBE IN SPORI:

9.1. Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora postaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Postopek za oddajo pritožb mora biti na voljo na spletnih straneh, enostaven za uporabo in zaupen.Ponudnik mora v petih delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo, sporočiti kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščati o poteku postopka.Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem.Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Jezik v katerem se izda naročilo-predračun oz. sklene pogodba je slovenščina.

9.2. INFORMACIJA O PRITOŽBENEM POSTOPKU V PODJETJU:

V podjetju Urodentex d.o.o., si prizadevamo za največje zadovoljstvo naših strank. Ker pa so napake vedno možne in je izvedba z naše strani lahko drugačna od pričakovanj stranke, ima stranka pravico podati pritožbo glede našega poslovanja. 

Pritožbo stranka lahko odda na več načinov:

Pritožbo stranka lahko pošlje pisno po pošti na naslov: Urodentex d.o.o., Stobovska cesta 14, 1230 Domžale, ali pa na e-poštni naslov: info@happypets.si

Na pritožbe bomo odgovorili v najkrajšem možnem času (najkasneje v roku 30 dni po prejemu le-te). Za vsa pojasnila v zvezi s pritožbami nas stranke lahko kontaktirajo na tel.št.: 041 694 587. Za vse nerešljive spore je pristojno okrajno sodišče. 

V našem podjetju spoštujemo zakonodajo o varstvu potrošnikov in si prizadevamo, da do sporov ne bi prihajalo, v kolikor pa se zgodijo, si prizadevamo, da se spori rešijo sporazumno ter izvensodno.

9.3. IZVAJALEC IZVENSODNEGA REŠEVANJA POTROŠNIŠKIH SPOROV:

Ponudnik Urodentex d.o.o., ne priznava nobenega izvajalca IRPS, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki ga potrošnik lahko sproži v skladu s tem zakonom (1.in3.odst.32.čl.ZLSRPS).

9.4. ELEKTRONSKA POVEZAVA NA PLATFORMO ZA SPLETNO REŠEVANJE POTROŠNIŠKIH SPOROV:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

10. NAPAKE:

10.1. UVELJAVLJANJE PRAVIC Z NASLOVA STVARNE NAPAKE:

Zakon o varstvu potrošnikov (ZvPot) določa, da mora prodajalec potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo. Prodajalec odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve po ZvPot.

Napaka je stvarna, kadar:

artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

- artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

- artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

- je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Primernost artikla se preverja z drugim enakim, brezhibnim artiklom ter navedbami proizvajalca na samem artiklu.

Uveljavljanje stvarne napake: kupec mora naše podjetje o stvarni napaki obvestiti v zakonsko določenem času, pri čemer mora podati natančen opis artikla in našemu podjetju omogočiti pregled tega artikla. 

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov. 

Prevzem artiklov, vrnjenih iz obravnave garancije ali stvarne napake:

Kupec je dolžan artikel, ki ga je prodajalcu izročil v garancijsko ali drugačno obravnavo, po zaključku obravnave prevzeti. Kupec prevzame artikel na prevzemnem mestu, na katerem ga je osebno izročil prodajalcu, v primeru, da ga je poslal po pošti, pa mu bo vrnjen na naslov za dostavo.

Prodajalec kupcu pošlje obvestilo o vrnitvi artikla iz obravnave ter ga pozove na prevzem artikla. Kupec je dolžan artikel prevzeti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Če kupec artikla ne prevzame v navedenem roku, se artikel izroči v hrambo našemu podjetju, na naslovu fizične trgovine Happy Horses (Usnjarska ulica 8, 1240 Kamnik). Naše podjetje hrani artikel na tem naslovu do poteka 6 mesecev od dneva obvestila. Podjetje Urodentex d.o.o. ima za to obdobje pravico do povračila vseh stroškov skladiščenja (1 €/dan) ter pravico do povračila vseh za ohranitev artikla potrebnih stroškov.

Po poteku 6 mesecev od dneva obvestila lahko prodajalec artikel proda prek spletne trgovine www.happypets.si, ali pa v fizični trgovini in doseženi znesek kupnine, po odbitku prodajnih in ostalih stroškov prodajalca, nakaže kupcu. 

11. DOSTAVA:

Stroški pakiranja in dostave se kupcu zaračunajo ob oddaji naročila in znašajo 4,50 eur/paket (stroški so odmerjeni glede na veljavni cenik Stroške dostave (poštnino) vsak kupec plača sam, po veljavnem ceniku GLS (General Logistics Systems, Logistične storitve d.o.o.)). V kolikor je vrednost nakupa blaga večja od 40,00 EUR, je dostava brezplačna (velja samo za naslove v Sloveniji, KUPEC MORA OB ZAKLJUČKU NAKUPA OZNAČITI ''BREZPLAČNA POŠILJKA'', SICER BREZPLAČNA POŠTNINA NE VELJA!). Vse pakete dostavljamo na kupčev naslov, naveden ob nakupu.

STROŠKI POŠILJANJA ZA POŠILJKE, KI GREDO V TUJINO SO 9,00 EUR/PAKET! Količino paketov podjetje kupcu sporoči po prejetem naročilu.

Naročila, ki jih podjetje prejme do 12. ure istega dne in vsebujejo blago, ki je na zalogi v poslovalnici, bodo poslana kupcu še istega dne, v nasprotnem primeru se kupca preko e-pošte navedene ob nakupu obvesti, ali je pripravljen počakati na dobavo blaga.

BREZPLAČNA POŠTNINA ZA NAKUPE NAD vključno 40,00 EUR NE VELJA ZA ARTIKLE, KI SO V AKCIJI! V primeru naročila, sestavljena izključno iz artiklov v akciji, je naročnik dolžan plačati stroške poštnine, tudi, če skupni znesek odkupnine ne preseže 40,00 eur. V primeru, da je naročilo sestavljeno iz artiklov, ki so v prodaji po redni ceni in artiklov v akciji, se stroški pošiljanja odmerijo glede na skupni znesek kupnine naročenih artiklov, ki so v prodaji po redni ceni - za uveljavljanje pravice do brezplačne poštnine, mora biti skupni znesek naročenih artiklov, ki niso v akciji, vsaj 40,00 eur. Artikli v akciji se ne štejejo kot dodana vrednost h kupnini, ki pripomore k brezplačni poštnini. 

12. REKLAMACIJE IN VRAČILA:

Vsako reklamacijo bomo poskušali rešiti v dobro kupca, v skladu z določili Zakona o varstvu potrošnikov. Skladno z določili 43.č. člena Zakona o varstvu kupca (ZvPot) ima kupec pravico, da v štirinajstih (14) dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od naročila oz. pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Odstop od naročila/pogodbe mora biti poslan pisno na naslov Urodentex d.o.o., Stobovska cesta 14, 1230 Domžale ali po elektronski pošti info@happypets.si . Kupec lahko svoj odstop od naročila sporoči tudi preko spletnega obrazca ''vračila'', ki ga najde na tej povezavi: https://www.happypets.si/index.php?route=account/return/insert

Blago je potrebno vrniti v roku 14 dni od oddanega sporočila na sedež podjetja URODENTEX d.o.o., Stobovska cesta 14, 1230 Domžale. Neposreden strošek vračila blaga predstavlja edini strošek kupca v zvezi z odstopom od pogodbe.

Po prejemu vrnjenega blaga, skladno z zakonom (najkasneje v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu), kupcu vrnemo kupnino. Kupnina se kupcu vrne na enak način, preko katerega je kupec plačal blago, oz. po dogovoru. 

V primeru, da je kupec prejel poškodovano blago ali blago, ki ga ni naročil, naj prav tako izpolni rubriko ''vračila'' in podjetje ga bo kontaktiralo s primerno rešitvijo.

Če je blago ob sklenitvi pogodbe dostavljeno na dom, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga ni mogoče vračilo na običajen način po pošti.

12.1. MENJAVA IZDELKA: Menjava izdelka je možna v roku 14 delovnih dni po prejemu paketa. V kolikor stranka želi menjati izdelek za enak izdelek samo druge dimenzije, barve ipd., ga pošlje na naslov: Trgovina HappyHorses, Usnjarska 8, 1240 Kamnik. Stroške vračila in menjave paketa stranka plača sama. Stroški znašajo 4,50eur na paket, ne glede na vrednost izdelka. V kolikor stranka želi menjavo za cenejši izdelek, ji povrnemo strošek kupnine v višini razlike v ceni med izdelkoma. V kolikor želi menjati za dražji izdelek, zanj doplača znesek v višini razlike v ceni med izdelkoma. V kolikor stranka izdelek menja zaradi naše napake, ji stroškov dostave ne obračunamo.

13. POMOČ:

Kupec dobi dodatne informacije, ter pomoč na e-mail naslovu: info@happypets.si

14. NAGRADNE IGRE - PRAVILA:

Nagradne igre potekajo na facebook (HappyPets, trgovina za male živali) ali instagram (@happypetsshop) strani trgovine HappyPets. 

14.1. Sodelovanje v nagradni igri: 

V nagradni igri lahko sodeluje vsak, ki obišče našo instagram ali facebook stran in izpolni navodila za sodelovanje, ki so zapisana v objavi nagradne igre.

14.2. Žrebanje:

Žrebanje nagrajencev opravimo s pomočjo računalniškega programa, ki izbere naključnega nagrajenca (random picker.com)

14.3. Podeljevanje nagrad, izplačilo in prevzem nagrade:

Nagrade podeljuje podjetje Urodentex d.o.o., Stobovska cesta 14, 1230 Domžale, ki je tudi organizator nagradnih iger. Zmagovalec nagradne igre je objavljen na facebook ali instagram strani naše trgovine - v komentarju pod originalno objavo nagradne igre. Zmagovalec svojo nagrado lahko prevzame v trgovini Happy Horses, Usnjarska ulica 8, 1240 Kamnik, v roku 15 dni po razglasitvi, po preteku 15-dnevnega roka, nagrajenec ni več upravičen do nagrade. V primeru, da nagrajenec želi nagrado prejeti po pošti, mora stroške pošiljanja v celoti kriti sam - strošek poštnine je 4,50 eur. 

Nagrade ni možno zamenjati za drug izdelek, dobropis ali gotovino.